BÄSTA MEDLEM PÅ HÄLSOKOMPANIET!


Hälsokompaniet står som så många andra i en oerhört utmanande period i och med Coronavirusets framfart. Vi vill självklart minimera spridningsrisken och samtidigt erbjuda er medlemmar den aktiva livsstilen ni anammar för att ha hälsan.

Vi följer kontinuerligt utvecklingen och de råd och riktlinjer som ges från Folkhälsomyndigheten och Arvika Kommun. Inga direktiv har kommit att vi behöver stänga ned verksamheten utan endast råd om hur vi skall bete oss och informera er om hur vi kan minimera riskerna med smittspridning genom god hygien, utökade städrutiner, yta/plats per deltagare med 1,5 m avstånd mellan tränande personer.

Vi får många frågor om frysning av medlemskap i denna period. Vi ber om förståelse från er då det för oss är oerhört svårt att bedöma eventuellt sjukdomstillstånd som berättigar till detta eftersom det i dagsläget inte går att verifiera med läkarintyg. Vi vill ju självklart att ni stannar hemma vid tecken på infektion då ni i och med detta är en smittbärare. Detta skiljer sig inte från övriga influensa rekommendationer då man ej heller kan eller ska träna. Eftersom vi också får många önskemål om att vi skall hålla öppet så gör vi istället justeringar i verksamheten och utbudet för att tillgodose detta.

En sådan åtgärd är att vi denna vecka erbjuder alla seniorer promenad/stavgångsgrupper varje förmiddag tis, tors och fredagar. Deltagarantalet minskas på gruppträningsklasserna så att varje deltagare har större yta runt omkring sig själv. Så länge vi har en pågående verksamhet med aktiviteter att erbjuda ( även om det inte är just den aktiviteten du ?brinner ? för eller att det ev blir kölistor till en del pass) berättigar inte detta till en frysning. Vi hoppas istället att du tar tillfället i akt att prova och upptäcka andra aktiviteter som du annars kanske inte skulle ha testat.

Sedan i fredags erbjuder vi också genom Hälsokompaniet hemmaträning via FortGjort och Les Mills. Vi planerar också för mer uteträningspass och mer information om detta kommer under veckan. Vi hoppas ni har en viss förståelse för vår situation och att vi hela tiden jobbar för er och verksamhetens bästa.

*Reservation för förändring!

Vi hoppas vi skall klara den här perioden tillsammans för att även i fortsättning kunna träna och umgås på en av Sveriges bästa träningsanläggningar!

Vänligen Tony och Maria med personal på Hälsokompaniet.