NYA CYKLAR I SPINNINGSALEN!

Spinning är ett av våra mest populära koncept och nu är det dags att det händer spännande saker även i spinningsalen! Idag har vi bytt ut våra spinningcyklar för att ta steget in i en ny era och därmed använda oss av cyklar med mer teknologi!

Detta betyder i sin tur att vi har spinningcyklar att sälja till priset av 3500 till 6000 kr inkl. moms. Prisskillnaden beror på skicket på cykeln. För dig som vill köpa en eller fler cyklar kommer vi köra försäljning måndag 20/6 och tisdag 21/6. Har du inte möjlighet att närvara dessa dagar? Lämna då ditt intresse på info@halsokompaniet.se. Det kommer inte att gå att paxa någon cykel utan försäljningen startar på måndag den 20:e kl 16:00 och det blir ”först till kvarn” som gäller. Om du vill göra någon typ av kontroll så är det Body Bike Supreme som vi säljer.

Då vi är så nöjda med våra tidigare och nuvarande Body Bikes så är det samma märke på de nya.

Under sommaren kommer vi att fortsätta köra våra spinningpass på samma sätt som vi gör idag, dvs lågintensiva och/eller högintensiva klasser med mycket fokus på puls.

Till höstschemat fortsätter vi med pulsmätningen men vi kommer att ändra fokus till watt när det gäller belastning och motstånd på ditt arbete. Fördelen med detta är en mer direkt feedback, på någon sekund så har du hittat ”rätt” nivå för ditt arbete. Du som tränat med puls vet vid det här laget att det dröjer ganska länge innan pulsen ”landat” på den intensitet som du verkligen jobbar på. Visst är det spännande och kul med något nytt men ibland kan det kännas lite jobbigt också men lugn, vi kommer att ha flera tillfällen med s.k workshops så du kommer att få ”utbildning” och kommer snabbt inse att det blir ännu enklare att träna efter dina förutsättningar och mål.

Det här kommer även att innebära att vi bör ha med egen telefon in i cykelsalen eftersom den kommer att var din display. Vi kommer inte att visa upp dina data på storskärm längre, den läser du av på telefonen istället. På skärmen blir det fokus på själva träningspasset istället. Mer om det senare. I sommar kör vi som vanligt men på nya cyklar.

Naturligtvis går det alldeles utmärkt att fortsätta ”bara spinna” på ren känsla och upplevelse om du inte är intresserad av sifferdatan även framöver. Men om du kopplar upp dig så kommer du att få feedback i form av puls, watt (hur mycket energi du använder), ftp (functional treshold power, ungefär din mjölksyratröskel), tempo (rpm = trampvarv/min = kadens) under tiden. Efter passet får du dessutom ut hur långt du skulle ha cyklat om du varit ute, hur snabbt du cyklat, kaloriförbränning mm. Vi är många som gillar den typen av feedback och det är absolut inget krångligt med det men som jag skrev tidigare – vill jag bara spinna med känsla och flow så går det alldeles utmärkt. På Hälsokompaniet är det som vanligt – du gör så gott du kan och vill! Det finnas väldigt få måsten, vi presterar utifrån egen förmåga och utvecklas därifrån.

Under sommaren kommer vi som sagt att fortsätta som vanligt men med nya cyklar.

Välkommen in i spinningsalen!