Lennart Augustsson
– Karlstad Universitet
– Skandinaviska Ledarhögskolan/ICC

Specialisering/kurser:
– Olika utbildningar inom beteendevetenskap/ledarskap/NLP/Coaching
Exempelvis:
Metoda AB, Mål och Rollanalysutbildning, Personlig ledarprofil.
St. Lukas Stiftelsen, Konflikthantering steg 1 och 2,
Ledarskap – Chefskap – Coaching,
Ensize, Certifierad DISC analytiker

 

Har genomgått ett stort antal utbildningar inom beteendevetenskap, filosofi, ekonomi, marknadsföring samt försäljning i England, USA, Frankrike, Österrike samt Fiji.

Arbetslivserfarenhet:
Har jobbat och jobbar med handledningar/utbildningar/coaching/mental coaching/businesscoaching samt föreläsningar och workshops. Uppdragsgivare är allt från Statliga verk, Landslag, kommuner till privata företag och privatpersoner. Handleder och coachar idag såväl olika projektgrupper, styr/ledningsgrupper, elitidrottare, privatpersoner, företagare som organisationer i mentala processer, strategisk företagsutveckling, individutveckling samt grupprocesser. Detta har jag gjort under ca 30 år. Är sedan 2015 Mental Tränare/Utvecklare åt landslag inom Svensk Bilsportförbundet.  Inom bilsport arbetar jag även som Mental Tränare åt ett antal privatteam.

Några av de förare som jag framgångsrikt arbetat tillsammans med är : Pontus Tidemand WRC Rally, Timmy och Kevin Hansen, Fredrik Åhlin och Mikaela Kottulinsky Åhlin. Förutom dessa ovanstående coachar jag ca 5 – 10 ytterligare förare på hög internationell nivå.

Förutom förare finns även andra personer och idrotter som kan nämnas: Mikael Persson, Enduro och Carolin Näslund, Friidrott. Ytterligare idrotter som jag jobbat/jobbar med har varit/är golf, styrkelyft, gymnastik, innebandy och längdskidåkning.

Jag är också Mental Tränare/Utvecklare åt Yrkeslandslaget Sverige sedan 1 år tillbaka där mitt arbete förutom individuella samtal med de tävlande också innebär såväl workshops som föreläsningar/handledningar med de tävlande och de experter som representerade i organisationen. Detta innebär att arbetet omfattar ca 60 – 70 personer.

Läs gärna vidare om min verksamhet på här.

Vad är mental träning?

Då och då i livet så ställs vi inför utmaningar där vi kan behöva hjälp för att nå våra tänkta resultat. Det kan handla om att prestationsmässigt vara på topp vid ett speciellt tillfälle, att hitta rätt fokus för en uppgift eller helt enkelt hitta motivation för att ta tag i någonting.

Det är nu över 20 år sedan vi började jobba med Mental Coaching/Träning och under denna tid har vi hjälpt många idrottare att ”pika” och prestera vid rätt tillfälle. Att hjälpa dem att nå de där höjderna de inte trott var möjligt.

Vi har också haft förmånen och förtroendet att få vara med i processen där människor tagit tag i olika livssituationer, hjälpt dem att ändra och sätta fokus där fokus ska vara och vi har delat deras glädje när de har hittat och nått sina uppsatta mål.

Våra kunder inom detta område är idag allt från elitidrottare, motionärer som vill nå bättre resultat, till människor som i sin vardag eller sitt arbete vill utveckla sitt fokus och må bättre.

Vi jobbar idag både individuellt och med gruppaktiviteter för exempelvis idrottsklubbar, privatpersoner och företag och Landslag.

Det kanske är dags för Dig att ta tag i någonting viktigt i Ditt liv?

Välkommen att ta en kontakt så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa Dig eller Er att nå Dina/Era mål.

Funkar Mental Träning?
Ja!  Några av anledningarna till att det  fungerar är:

Du får verktyg som skapar fokus för att kunna arbeta smartare, roligare och mer målmedvetet.

Genom den Mentala Träningen blir Du mer motiverad men även mer avspänd när du genomför dina dagliga  övningar och reflektioner. Det för med sig att du släpper negativa känslor som exempelvis stress, rädsla och prestationsångest.

Ditt  undermedvetna påverkas av de nya målbilder du har valt och genom repetition tar du till dig de nya målbilderna  som valda sanningar i ditt liv.  Ditt undermedvetna kan inte skilja på sant och falskt utan tar till sig dina valda sanningar.

Självkänslan, självförtroendet och tron på din egen kapacitet höjs när målbilderna blir verkliga i ditt inre och ger resultat i det yttre.

Pris och Bokning

PRIS:
För Hälsokompaniets medlemmar kostar Mental Träning 60 minuter 875 kr
(ord.pris 2000 kr/tim)

BOKNING: 
Ring vår reception på 0570-10888 så hjälper vi dig med din bokning eller maila dirket till lennart@lennartaugustsson.se

Betalning sker i kassan på Hälsokompaniet vid besöket. Vid ej avbokad Mental träning debiteras kunden med fullt pris. Avbokning kan ske minst 24 timmar innan bokad tid.

MENTAL TRÄNING

Mental träning är ett begrepp som används främst inom idrottsvärlden men under senare tid har det blivit allt mer  “allmän egendom”  då man  har kommit att förstå fördelarna med användandet.

Mental träning kan definieras som den kognitiva repetitionen av en uppgift inför en viss prestation.  Här finns en samling tekniker vars syfte är att utöka, förstärka och identifiera önskade tankar och beteenden.
I den Mentala Träningen jobbar jag tillsammans med min uppdragsgivare utifrån det uppsatta målet.
Vi jobbar med visualiseringar, målbildsträning, självkänsla och självförtroende, motivation samt fokusövningar. Dessutom arbetar med tekniker för avspänning och avslappning. Inom idrotten har man använt sig av mental träning i flera decennier.