MEDLEMSBREV V.52

 

Under december känns det som om julbelysningarna runt om har varit de enda ljusglimtarna. Men nu ser vi många andra ljusglimtar framför oss också! Efter en väldigt våt och grå höst så fick vi se solen idag och den ska skina över oss även imorgon på självaste julafton. Kanske kan vi få lite rimfrost som färgar naturen lite vitare och ger oss lite ljusare kvällar och nätter framöver? En annan ljusglimt är ju att vaccinet har kommit! År 2021 kommer att fortsatt vara tufft i inledningen men klarar vi de första månaderna så kan allt börja återgå till det ”gamla normala” igen.

Vi vill tacka er som hänger kvar som medlemmar på Hälsokompaniet oavsett om ni tränar hos oss eller ej. Vi är naturligtvis beroende av er och att ni ”hänger kvar”. Snart är vi igenom detta. Vi tycker det är synd att man tror att det är extra lätt att smittas på Hälsokompaniet. Vi anser att vi har anpassat vår verksamhet på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Redan innan pandemin så var det viktigt att inte träna när man är sjuk och idag är alla extra noggranna med detta. Så smittorisken är absolut inte högre på Hälsokompaniet än på något annat ställe i samhället. Det är också skillnad på gym och gym. Det finns gym som inte anpassar verksamheten särskilt mycket och det finns gym som begränsar besöksantalet, anpassar miljön för att man ska kunna hålla avstånd underlättar för besökare att sprita och tvätta händer och utrustning. Hälsokompaniet tillhör den senare kategorin.

 Ny undersökning visar få covid-19-fall som resultat av besök på träningscenter
1,12 COVID-19 fall per 100 000 besök tyder på att det har varit säkert att besöka träningscenter under pandemin. Som en stolt sponsor av ActiveEuropes SafeACTIVEs-undersökning kan ExorLive idag dela utdrag från resultaten från EuropeActives forskningscenter.
Undersökningen hjälper till att få en uppfattning om i vilken utsträckning träningscenter säkerställer en säker träningsmiljö under COVID-19-pandemin. Rapporten baseras på data från 115,3 miljoner besök i 14 länder under 25 veckor (vecka 19-43), inom den europeiska fitness- och träningssektorn.

Datainsamlingen i den oberoende utvärderingen av smittorisken för COVID-19 är en del av SafeACTIVE-studien som utvecklats och genomförts av Center for Sport Studies vid King Juan Carlos University, Advanced Wellbeing Research Center vid Sheffield Hallam University och ukactive Research Institute. Uppgifterna baseras på självrapporter från 4 360 företag, som utgör 6,8% av alla träningscenter i Europa.” (Texten är ett urklipp från informationstext från Roger Grønset COO, ExorLive). Studien i sin helhet finns här: https://exorlive.cmail20.com/t/y-l-olrklo-ijwktdjyd-y/ om du vill ha lite julläsning. Men 1,12 fall per hundratusen besök! Det skulle innebära 1 fall per 1,5 år på Hälsokompaniet med den besöksfrekvens som vi hade INNAN pandemin.

Vi vill avsluta med att önska er en riktigt God Jul med mycket ny energi! Men glöm inte bort träningen……

Håll i, håll ut, håll avstånd – ta sikte på ljuset där framme!

 
Med vänlig hälsning
Maria & Tony med personal